Uplynulá Workshopy pro začátečníky – technika, emoce, závěsy

Připravili jsme pro vás celovíkendový workshop pro začátečníky a mírně pokročilé. Sobota bude věnována základům vázání, techniky a jednoduchým i mírně pokročilejším úvazům, které budeme kombinovat s emocemi. V neděli se naučíme základy částečných a plných závěsů. Zaměříme se zejména na bezpečnost a pohodlnost.

Doporučujeme předtím navštívit Workshop Úplné základy vázání a Částečné závěsy pro každého.

WS 1: Technika s emocemi

Sobota 25.9.2021 11-18:30 (s přestávkou na oběd)

Cílem workshopu není jen učit uzly a vzory, tj. co vázat, ale také naučit jak vázat, aby z vázání měli oba co největší prožitek.

Nejdříve začneme výukou základů vázání. Od jednoduchých úvazů budeme postupovat k základům techniky a jejího pochopení, abyste mohli volně vázat a neomezovali se jen na pár vzorů. Na programu bude zejména:

  • používání a manipulace s provazem
  • základní vázání rukou a nohou
  • šněrované vázání
  • hrudní úvaz (Takate kote)

Nicméně vázání by nemělo být o technice, ale o sdělení, které předáváte partnerovi. Proto se po zvládnutí základů techniky zaměříme na emoce.

Můžete umět desítky technicky dokonalých uzlů nebo vázat překrásné vzory, které dobře vypadají na fotkách, ale pokud nedokážete vázanou osobu oslovit provazem, po chvilce ji vázání začne nudit. Komunikace v provazech může mít mnoho podob – ovládnutí partnera, mazlení, škádlení, trápení a mnoho dalších věcí lze  provazem dosáhnout. Zapomeňte na chvíli na techniku a pojďte se naučit, jak vázání obohatit o to nejdůležitější – emoce.

Mezi probíraná témata bude patřit například:

  • napětí v provazech
  • neverbální a neprovazová komunikace při vázání
  • základy manipulace s tělem partnera
  • různé způsoby použití provazu
  • tempo, energie a načasování vázání
  • rozvazování

Pokročilost: Workshop je vhodný pro začátečníky i mírně pokročilé.

WS 2: Základy závěsů

Neděle 26.9.2021 11-18:30 (s přestávkou na oběd)

Na workshopu se naučíte krok po kroku vázat bezpečné závěsy. Budeme se učit zejména tzv. boční závěs (Yoko tsuri). Zvláštní pozornost bude věnována bezpečnosti, správnému uvázání závěsných provazů a pohodlnosti závěsu. Dozvíte se také několik tipů pro práci s těžšími partnery než jste vy sami.

V druhé části workshopu se budeme věnovat částečným závěsům, které bývají mylně považovány za jednodušší a bezpečnější.

Pokročilost: Workshop je určen mírně pokročilým, podmínku splní i začátečníci, kteří se účastnili workshopu č. 1. K účasti je nutné umět vázát 2-provazové Takate Kote.

Vezměte si s sebou

  • Provazy – vezměte si 3-4 provazy na sobotní workshop a 6-7 provazů na nedělní workshop.  Vhodná délka provazů je 7,5-8 metrů. Provazy si bude možné zakoupit na místě. Nejste-li si jisti, jaké provazy jsou vhodné a kolik stojí, můžete se podívat na náš obchod s provazy www.provazem.cz nebo nám pošlete dotaz. Provazy doporučujeme kupovat až na workshopu.
  • Karabiny nebo kruh na zavěšování pro workshop č. 2. Karabiny i kruhy budou zakoupení na místě.

Organizační pokyny

Otevření prostor bude v obou dnech 10:45.

Přesná adresa místa konání vám bude zaslána až po schválení registrace.

Na workshop je nezbytné se včas zaregistrovat, počet míst je omezený. Níže naleznete registrační formulář. Cena v registračním formuláři je pro jednu osobu. Při registraci uveďte počet osob (tj. pro pár vyberte 2 místa). Pokud se hlásíte s partnerem každý zvlášť, prosím uveďte to do poznámky k registraci. Pro schválení rezervace je nutné mít partnera a platba předem.

Registrace

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
Workshop
WS 1 – Technika s emocemi
Sobota 25.9.2021
11:00
18:30
WS 2 - Základy závěsů
Neděle 26.9.2021
11:00
18:30
Lektoři