Uplynulá SHNEK

Velká letní akce Subspace je tady. Na začátek července se bude konat SHibari NEKonferenci neboli SHNEK.

Co si pod tím představit? Pětidenní festival vázání. Nejvýznamnější domácí vázací událost roku. Možnost učit se a inspirovat se nejen od těch nejlepších, ale vlastně od všech z České republiky. Budou zde jiná pravidla než na běžném workshopu. Program bude vznikat spontánně na základě zájmů účastníků. A nakonec se nemusí jednat jen o klasické workshopy, ale rovněž diskuze a malé studijní skupiny. Neformálnost a menší organizovanost dá prostor pro větší spontánnost, nové nápady a sdílení zkušeností. Ze studentů se stanou účastníci, kteří sami budou tvořit program SHNEKa.

Program bude probíhat od středy 5.7.2023 do neděle 9.7.2023 (středa a čtvrtek jsou svátky). Přes den budou čtyři studijní bloky a večer bude bondage jam. Přesněji:

  • 10:00-10:45 Jóga pro vázání s Terezkou (kromě prvního dne)
  • 11:00-12:30 Studijní blok
  • 12:30-14:00 Studijní blok
  • 16:00-17:30 Studijní blok
  • 17:30-19:00 Studijní blok
  • 20:00-22:00 Bondage jam

První den proběhne zahájení v 11:00, nejpozději na tento čas prosím směřujte svůj příchod.

Přes den budou probíhat obvykle 2 studijní bloky najednou. Bude platit zákon dvou nohou – pokud účastníka téma nebaví, pak může přejít tam, kde to pro něj bude zajímavější.

Témata jednotlivých bloků budou vznikat až na místě. Účastníci budou moci přijít s vlastními nápady. A buď se jich ujmou oficiální prezentéři nebo kdokoliv z účastníků se sám může stát prezentérem. Kvalifikací bude hluboký zájem o dané téma. Ta tak budou spíše odlišná od těch běžných workshopových.

Bloky nemusí mít podobu klasických workshopů, ale vítány jsou rovněž diskuze nebo studijní skupiny, kdy účastníci sdílí zkušenosti mezi sebou a učí se navzájem.

Oficiální prezentéři SHNEKa 2023 jsou:

Anička

Anička se provazům věnuje v roli modelky aktivně od roku 2020. Také je čerstvě dostudovanou fyzioterapeutkou, a zaměřuje se hlavně na problematiku nervových zranění. Kromě toho Vám ráda ukáže jak se dlouhodobě starat o ramena či páteř, body manipulaci partnerů všech velikostí, a cokoliv, o co jí požádáte.

Krutý Sever

Krutý Sever je rigger ze severních Čech, která se provazům začal věnovat v roce 2019. Již od začátku mu byla v provazech blízká komunikace s protějškem, improvizované vázání, prožitek modelky a kontrola nad ním. Krutý Sever má za sebou workshopy od většiny lektorů v České republice, působí aktivně na scéně v Čechách, kde vystupuje, přednáší a vede vlastní workshopy. Nosným prvkem jeho stylu vázání je pak různá forma komunikace s protějškem bez použití provazu, nastavování mindsetu a svazování mysli modelky za pomoci dotyku, dechu, pohledu a dalších nástrojů. Provaz je pak jen tím posledním, který vše zpečetí.

Málokdy váže s předem daným cílem vázání a většina jeho session je čistě improvizaná a silně ovlivněná aktuální náladou všech zúčastněných v session. Sledování a vnímání těla i mysli svého protějšku mu umožňuje se nechat vést v úvazech a celou session.

Martin

Vázání se věnuji už hezkou řádku let, a i přesto si připadám, že s každým novým uzlíkem poznávám něco nového o sobě a o svojí modelce. Ze stylů mě nejvíc zajímá Naka Ryu, které mě okouzlilo svojí temnotou a hloubkou. Poslední dobou se ale nejvíce soustředím na hledání technik, které mi pomáhají ve vázání najít svoji autentičnost

Roman a Ri

Roman je dominant, ktorý v lanách objavil dokonalý nástroj pre zvýraznenie svojej osobnej dynamiky s osobou ktorú si chce podmaniť. Jeho typickým prístupom pri viazaní je minimalizmus vo verbálnej komunikácii, a tým že okrem lán často za seba nechá hovoriť hudbu. Mimo viazania je až príliš komunikatívny, a to hlavne na workshopoch v Bratislavskej shibari komunite, kde sa snaží posledných niekoľko rokov ukazovať krásy shibari čo najviac nováčikom. Shibari sa aktívne venuje od roku 2018. Okrem lán sa venuje aj ďalším aktivitám súvisiacim s BDSM ako je spanking alebo práca s bičom.

Sansei a Anička

Sansei podlehla provazům v roce 2017, nyní váže jako modelka i jako rigger, převážně ve stylu kinbaku. V Subspace ji můžete často vidět po boku Soptíka, nejčastěji pak na sérii workshopů Kinbaku, nebo studijních či diskuzních skupinách. Její přístup k vázání je specifický hledáním hlubokého odevzdání, změněnému stavu existence při vázání, silným spojením mezi riggerem a modelkou, kráse a estetice nejen samotných úvazů a provazů, ale i emocí a prožitku a jejich vlivu na tělo a duši. Vázání pro ni není jenom koníčkem, nýbrž životním stylem, filozifií, ze které čerpá i v běžném životě. Na prvním místě je pro ni rozhodně respekt a to jak ke svému riggerovi, modelce, sama k sobě, tak i k vázání samotnému, jeho tradici a historii.

Suzanne

Jsem Suzanne neboli provazova víla. V Shibari komunitě se pohybuji přibližně od roku 2018, mám za sebou jak mnoho zajímavých zkusenosti v roli modelky, tak i z druhé vazajici strany. Nyní se věnuji primárně studiu duchovního a uměleckého hlediska vázání, primárně tedy tradiční cesty japonské. Studii věci co nejvíc do hloubky, protože jsem vášnivý filosof a puntičkář. Pojďme spolu debatovat a poznávat

Organizační pokyny

Otevření prostor bude otevřen vždy od 9:45 (ve středu až 10:15).

Přesná adresa místa konání vám bude zaslána až po schválení registrace.

Na SHNEKa je nezbytné se včas zaregistrovat, počet míst je omezený. Níže naleznete registrační formulář. Cena v registračním formuláři je pro jednu osobu. Při registraci uveďte počet osob (tj. pro pár vyberte 2 místa). Na akci se nemusíte hlásit v páru, můžete se dát s někým dohromady na místě na jednotlivé bloky. Pro schválení rezervace je nutná platba předem.

 

Registrace

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
Workshop
St 5.7.2023 - Ne 9.7.2023
11:00
22:00