Víkendový workshop

Uplynulá #2 Workshop Základy vázání: Technika, emoce, závěsy

Připravili jsme pro vás celovíkendový workshop pro začátečníky a mírně pokročilé. Sobota bude věnována základům vázání, techniky a jednoduchým i mírně pokročilejším úvazům, které budeme kombinovat s vázáním pro emoce. V neděli se naučíme základy částečných a plných závěsů. Zaměříme se zejména na jejich bezpečnost a pohodlnost.

Workshop volně navazuje na #1 Workshop Seznámení s provazy a Částečné závěsy.

Cílem workshopu není jen učit uzly a vzory, tj. co vázat, ale také naučit jak vázat, aby z vázání měli oba co největší prožitek. Nejdříve začneme výukou základů vázání. Od jednoduchých úvazů budeme postupovat k základům techniky a jejího pochopení, abyste mohli volně vázat a neomezovali se jen na pár vzorů. Na programu bude zejména:

  • používání a manipulace s provazem
  • základní vázání rukou a nohou
  • šněrované vázání
  • hrudní úvaz (Takate kote)

Nicméně vázání by nemělo být o technice, ale o sdělení, které předáváte partnerovi. Proto se po zvládnutí základů techniky zaměříme na vázání pro emoce.

Na nedělní části workshopu se naučíte krok po kroku vázat bezpečné závěsy. Budeme se učit zejména tzv. boční závěs (Yoko tsuri). Zvláštní pozornost bude věnována bezpečnosti, správnému uvázání závěsných provazů a pohodlnosti závěsu. Dozvíte se také několik tipů pro práci s těžšími partnery než jste vy sami.

V druhé části workshopu se budeme věnovat částečným závěsům, které bývají mylně považovány za jednodušší a bezpečnější.

Pokročilost: Workshop je vhodný pro začátečníky i mírně pokročilé, kteří již umí uvázat nekolabující single a double column tie, jednoduché šněrované vázání a základní manipulaci s provazem. Úplní začátečníci by měli nejdříve absolvovat Workshopy #1 Seznámení s provazy: Úplné základy a Částečné závěsy anebo obdobný workshop jinde. Workshop není vhodný pro úplné začátečníky.

Na workshopu není možné střídat role vázaného a vázajícího (switchování).

Vezměte si s sebou

  • Provazy – vezměte si 7-8 provazů.  Vhodná délka provazů je 7,5-8 metrů. Provazy si bude možné zakoupit na místě. Nejste-li si jisti, jaké provazy jsou vhodné a kolik stojí, můžete se podívat na náš obchod s provazy www.provazem.cz nebo nám pošlete dotaz. Provazy doporučujeme kupovat až na workshopu.
  • Karabiny nebo kruh na zavěšování. Karabiny i kruhy budou zakoupení na místě.

Organizační pokyny

Otevření prostor bude v obou dnech 10:45.

Přesná adresa místa konání vám bude zaslána až po schválení registrace.

Na workshop je nezbytné se včas zaregistrovat, počet míst je omezený. Níže naleznete registrační formulář. Cena v registračním formuláři je pro jednu osobu. Při registraci uveďte počet osob (tj. pro pár vyberte 2 místa). Pokud se hlásíte s partnerem každý zvlášť, prosím uveďte to do poznámky k registraci. Pro schválení rezervace je nutné mít partnera a platba předem.

Víkendové workshopy

#1 Seznámení s provazy
#2 Základy vázání: Technika, emoce, závěsy
#3 Mírně pokročilí
#4 Workshopy pro
pokročilé
Série Kinbaku

Registrace

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
Workshop
So 1.6.2024 - Ne 2.6.2024
11:00
18:30
Lektoři