Uplynulá Série workshopů Základy kinbaku II

Připravili jsme pro Vás pokračování série večerních workshopů, během kterých budeme rozvíjet naše znalosti Kinbaku světa. Kromě techniky a zdokonalování základních struktur se hlavně zaměříme na to, co činí vázání tak jedinečným – prožitek, session a filozofii Kinbaku. Věnovat pozornost budeme i modelům a modelkám a jejich práci a růstu v provazech, bezpečnosti a čekají nás i první závěsy.

Workshop I: Takate kote

Protože s Takate kote budeme pracovat celou druhou sérii, na prvním workshopu si detailně zopakujeme jeho vázání, důležité technické detaily, způsob napojení závěsného provazu a práce s ním. Abychom docílili pohodlného, bezpečného a příjemného prožitku v tomto tradičním úvazu, zaměříme se důkladně i na zamykání ramen, možnosti vázání pro flexibilní i neflexibilní ruce, ideální cestu pro každého z nás.

Workshop II: Šněrované vázání

Pamatujete si na šněrované vázání z první série základů kinbaku? Jeho silný dopad na riggery i vázané? Na druhém workshopu se opět ponoříme do jeho kouzla, síly i estetiky, ale tentokrát ho zakomponujeme do naší session. Od kotníků nahoru budeme postupně našeho partnera nořit více a více do našich provazů, naší moci.

Workshop III: Napětí a session

Třetí workshop bude zaměřený na práci se závěsnými provazy, jejich různé zakončování a manipulaci skrze ně s naším partnerem. Budeme pracovat s takzvanými napínacími provazy a prožitkem, který přináší. S jemným zacházením budeme hledat ideální napětí a balanc v závěsných provazech, aby našeho partnera napínali tak akorát.

Workshop IV: MA

MA je japonský filozofický koncept prostoru a času.  A ve vázání má své důležité místo. Pojďme se s ním seznámit a nechat se inspirovat pro naší session.

Workshop V: Kata Ashi

Ikonický úvaz Kata ashi (japonsky noha k rameni) existuje v mnoha variantách. My se na pátém workshopu podíváme na jeho vázání na zemi.

Workshop VI: První závěs – Yoko tsuri

Na šestém workshopu nás čeká první závěs Yuko tsuri (japonsky boční závěs). Před tím, než se ale poslední část těla vázaných odlepí od země, zopakujeme si znovu techniku a základní bezpečnost od těla po závěsné provazy.

Workshop VII: M závěs

Další velmi ikonický úvaz, jenž dostal název podle tvaru nohou našeho partnera, které v závěsu opravdu píšou písmeno M. M závěs je velmi jednoduchý po technické stránce a proto nám zbyde více času na emoční prožitek a session.

Workshop VIII: Semenawa

Na posledním workshopu této série se seznámíme s konceptem, který ke kinbaku nekompromisně patří. Semenawa (jap. trápení provazem)  je často nesprávně spojována s bolestí. Ale seme (jap. trápení) není jen o bolesti. Trápení může být nejen fyzické, ale také psychické. Pevné, omezující vázání a náročné až nepohodlné úvazy způsobí tělesné utrpení.

Než se na další sérii vrhneme okusit prožitky, které semenawa nabízí, pojďme se seznámit s naším tělem a jeho reakci na náročné úvazy, trápení, prožití si tohoto stavu. Abychom se do toho mohli pustit, seznámíme se nejprve s našimi hranicemi a způsoby, jak se chránit před zraněním emočním i fyzickým.

Pokročilost

Série navazuje na Základy Kinbaku I, ale je vhodná pro všechny, kdo absolvovali v Subspace minimálně víkendový workshop #2, případně nás kontaktujte pro konzultaci úrovně.

Vezměte si s sebou:

  • Provazy – semd až osm provazů. Vhodná délka provazů je 7,5-8 metrů. Provazy si bude možné zakoupit na místě. Nejste-li si jisti, jaké provazy jsou vhodné a kolik stojí, můžete se podívat na náš obchod s provazy www.provazem.cz nebo nám pošlete dotaz. Provazy doporučujeme kupovat až na workshopu.

Organizační pokyny

Otevření prostor bude v 17:00. Doporučujeme přijít s dostatečnou rezervou, aby mohl workshop začít včas, resp. dveře se zavírají v 17:30.

Workshop se bude konat v Praze na Andělu v našem provazovém studiu, přesná adresa vám bude zaslána po schválení registrace. V prostoru jsou futony, podložky nejsou potřeba. Do hlavního prostoru vstup pouze bez bot nebo v přezůvkách.

Na workshop je nezbytné se včas zaregistrovat, počet míst je omezený. Níže naleznete registrační formulář. Cena v registračním formuláři je pro jednu osobu. Při registraci uveďte počet osob (tj. pro pár vyberte 2 místa).

Pokud se hlásíte s partnerem každý zvlášť, prosím uveďte to do poznámky k registraci. Pro schválení rezervace je nutné mít partnera a platba předem.

 

Registrace

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
Workshop
Workshop I: Takate kote
Pondělí 18.3.2024
17:30
19:50
Workshop II: Šněrované vázání
Pondělí 25.3.2024
17:30
19:50
Workshop III: Napětí a session
Pondělí 8.4.2024
17:30
19:50
Workshop IV: MA
Pondělí 22.4.2024
17:30
19:50
Workshop V: Kata Ashi
Pondělí 29.4.2024
17:30
19:50
Workshop VI: První závěs - Yoko tsuri
Pondělí 13.5.2024
17:30
19:50
Workshop VII: M závěs
Pondělí 20.5.2024
17:30
19:50
Workshop VIII: Semenawa
Pondělí 27.5.2024
17:30
19:50
Lektoři