Budoucí Série workshopů Základy kinbaku I

Foto: Soptik/Sansei, Model: Azrea

Série workshopů je plně obsazená. Je možné se příhlásit do seznamu náhradníků.

Připravili jsme pro Vás sérii večerních workshopů, během kterých se naučíme základní, jednoduché, ale přesto důležité principy vázání. Stejně jako stačí znát pár not a můžete skládat melodie, stáčí si osvojit pár prvků a struktur vázání a můžete tvořit jedinečné momenty, ve kterých si s partnerem budete užívat, co máte rádi.

Začneme základními kameny, jako jsou uzly, manipulace s provazem, jednoduché úvazy, struktury a jiné. Naučíme se nejen partnera svázat, ale i užít si každý moment společné cesty s provazem. Naučíme se věci dělat bezpečně. Nakoukneme do vázacího názvosloví i do historie tradičního kinbaku.

Workshop I: Double column tie

Foto: Soptik/Sansei, Model: Azrea

Nemusíte se bát, že o vázání nic nevíte. V prvním workshopu si osvojíme tak základní věci, jako například držení provazu a kterou částí vážeme. Naučíme se, jak pomocí Double column tie svázat ruce, nebo jiné dvě části těla k sobě a podíváme se i na praktické využití tohoto úvazu.

Workshop II: Šněrované vázání

V druhém workshopu plynně navážeme na workshop předchozí, naučíme se Šněrované vázání a způsoby, jak ho zakomponovat do naší session. Šněrované vázání nejen že vypadá velmi elegantně, ale taky dává vázaným pocit pevného objetí provazy a dokáže vyvolat silné emoce a prožitek.

Workshop III: Technika a praxe

V třetím workshopu se zaměříme na zdokonalení naší techniky a práce s provazem. Naučíme se základní uzly a třecí uzly, rozdíly mezi nimi nebo zakončení provazu, a to budeme procvičovat znovu a znovu a pak ještě jednou, abychom na příštím workshopu mohli zaměřit naši pozornost na nejdůležitější součást vázání, prožitek a emoce.

Workshop IV: První úvazy

Foto: Soptik/Sansei, Model: Azrea

VVe čtvrtém workshopu se naučíme první kompletní úvazy, například všem známý Hogtie (kozelec). S technikou, kterou jsme si již osvojili, budeme trochu improvizovat a ponoříme se hlouběji do naši session a prožitku.

Workshop V: Single column tie

Než se podíváme na další úvazy, naučíme se v pátém workshopu této série velmi důležitý prvek – Single column tie, který se používá například pro vázání jedné ruky i jiných částí těla. Ukážeme si jeho praktické využití, a zakomponujeme ho do úvazů, které již známe. Také zapracujeme na správném napětí v provazech.

Workshop VI: Tradiční úvazy

Foto: Soptik/Sansei, Model: Azrea

Šestý workshop bude opět zaměřen na kompletní, tentokrát více tradiční úvazya to za pomocí Single column tie. Naučíme se jedno provazový hrudní úvaz Gote a z dalších úvazů například Ebi, které má v Japonsku velmi dlouhou a temnou historii. Nakoukneme maličko i do Kinbaku názvosloví.

Workshop VII: Takate kote

Foto: Soptik/Sansei, Model: Azrea

Sedmý workshop bude zaměřen na pravděpodobně nejznámější úvaz, Takate kote, který je nezbytným prvkem pro vázání složitějších věcí jak na zemi, tak později v závěsu. Existuje v mnoha různých variantách. My se naučíme Takate kote vycházející z tradičního stylu Naka ryu, o kterém si krátce popovídáme a letmo nakoukneme i do historie Kinbaku.

Workshop VIII: Závěsné provazy

Foto: Soptik/Sansei, Model: Azrea

V osmém a posledním workshopu ze série Základy Kinbaku se naučíme úplné základy manipulace a práce se závěsnými provazy. Sice ještě nebudeme dělat složité závěsy, ale umět pracovat se závěsnými provazy se nám může hodit i při práci na zemi a naše vázání to může okořenit silnějším prožitkem. Na konec série workshopů pro Vás máme připravené malé motivační překvapení.

Pokročilost

Nikdy jste nedrželi provaz v ruce? Nevadí. Workshop je určen úplným začátečníkům, ale i mírně pokročilým, který se chtějí zdokonalit před pokročilejšími workshopy, nebo se zaměřit na své slabiny v jednotlivých tématech workshopů.

Vezměte si s sebou:

  • Provazy – pět až šest provazů. Vhodná délka provazů je 7,5-8 metrů. Provazy si bude možné zakoupit na místě. Nejste-li si jisti, jaké provazy jsou vhodné a kolik stojí, můžete se podívat na náš obchod s provazy www.provazem.cz nebo nám pošlete dotaz. Provazy doporučujeme kupovat až na workshopu.

Organizační pokyny

Otevření prostor bude v 17:30. Doporučujeme přijít s dostatečnou rezervou, aby mohl workshop začít včas, resp. dveře se zavírají v 18:00.

Workshop se bude konat v Praze na Andělu v našem provazovém studiu, přesná adresa vám bude zaslána po schválení registrace. V prostoru jsou futony, podložky nejsou potřeba. Do hlavního prostoru vstup pouze bez bot nebo v přezůvkách.

Na workshop je nezbytné se včas zaregistrovat, počet míst je omezený. Níže naleznete registrační formulář. Cena v registračním formuláři je pro jednu osobu. Při registraci uveďte počet osob (tj. pro pár vyberte 2 místa).

Pokud se hlásíte s partnerem každý zvlášť, prosím uveďte to do poznámky k registraci. Pro schválení rezervace je nutné mít partnera a platba předem.

 

Registrace

Podrobnosti Cena Počet
Náhradníci (bez členství) 3 200 CZK  
Náhradníci (člen Subspace) (2 240 CZK) je k dispozici pouze pro členy. V Prodeji
Workshop
Workshop I: Double column tie
Pondělí 21.10.2024
18:00
19:45
Workshop II: Šněrované vázání
Pondělí 28.10.2024
18:00
19:45
Workshop III: Technika a praxe
Pondělí 4.11.2024
18:00
19:45
Workshop IV: První úvazy 
Pondělí 11.11.2024
18:00
19:45
Workshop V: Single column tie 
Pondělí 18.11.2024
18:00
19:45
Workshop VI: Tradiční úvazy
Pondělí 25.11.2024
18:00
19:45
Workshop VII: Takate kote 
Pondělí 2.12.2024
18:00
19:45
Workshop VIII: Závěsné provazy
Pondělí 9.12.2024
18:00
19:45
Lektoři