Uplynulá Workshopy Improvizace

Sobotní část je vyprodaná, můžete se níže hlásit na místa náhradníků. Budeme vás kontaktovat v případě, že se místa uvolní. Na nedělní Improvizaci v závěsech stále místa jsou. Pokud se hlásíte na celý víkend, budeme vás kontaktovat v případě, že se místa uvolní na sobotu.

Improvizace ve vázání je zcela jinou disciplínou než běžné vázání. Riggeři ji milují proto, že si nemusí pamatovat žádné složité postupy a uzly. Jejich partneři pak proto, že nikdy neví co přijde, můžou se při vázání zcela uvolnit a nemyslet na to, jaký bude další krok. Improvizované vázání tak s sebou z pravidla nese zcela jiný prožitek pro obě strany.

Improvizovat se dá na tisíc různých způsobů. Můžete vymýšlet nové vzory, nové úvazy, nové uzly, nové pozice nebo dokonce nové přechody mezi nimi. Kreativitě se meze nekladou.

Na workshopu se naučíte jak správně improvizovat, na co si dávat pozor, jak podnítit fantazii a nebát se zkoušet nové věci.

Doporučujeme předtím navštívit #1 Seznámení s provazy: Úplné základy a Částečné závěsy a #2 Workshopy pro začátečníky: Technika, emoce, závěsy.

WS 1: Improvizace ve vázání

Sobota 30.9.2023 11-18:30 (s přestávkou na oběd)

V sobotu si vyzkoušíme společně improvizaci strukturovanou i nestrukturovanou a to jak na celém těle najednou, tak i na jednotlivých částech těla zvlášť.

Improvizaci lze použít kdykoliv a kdekoliv, můžete ji tedy přidat ke svému běžnému vázání. Naučíme vás jak přemýšlet “out of box”, nemusíte se pak už nikdy bát, že by jste při vázání nevěděli jak dál nebo že by nastala nuda. Zaměříme se také na prožitek při vázání, jak si vázání užívat a nepřemýšlet tolik nad technikou.

Pokročilost: Tento workshop nebude navazovat na žádnou předchozí znalost je tedy vhodný pro začátečníky i pokročilé. Podmínkou je umět single a double column tie.

Pokud už umíte zavěšovat doporučujeme navštívit také workshop Improvizace v závěsech, který volně navazuje na tento workshop.

WS 2: Improvizace v závěsech

Neděle 1.10.2023 11-18:30 (s přestávkou na oběd)

V neděli se budeme věnovat improvizovaným hrudním úvazům (strukturovaným i nestrukturovaným), které budou skvělou alternativou pro TK. Zároveň mohou být také pohodlnější i bezpečnější a pomůžou vám značně obohatit váš repertoár hrudních úvazů. Pomocí improvizace zkusíme také osvěžit několik dalších standardizovaných úvazů, jako například futomomo, strapado nebo mermaid.

Všechny úvazy budeme vázat tak, aby byly vhodné k zavěšení a společně je otestujeme. Improvizovat budeme částečných i plných závěsech nejen v různých pozicích, ale také přechodech. Opět se i tady zkusíme procvičit v tom, nepřemýšlet nad technikou a užívat si vázání. A také jak přemýšlet nově, originálně, jak se nedržet zaběhnutých vzorců a dostat tak do vázání nový prvek.

Pokročilost: Workshop je určen mírně pokročilým a pokročilým, kteří již zvládají základy závěsů.

Vezměte si s sebou

  • Provazy – vezměte si 5-6 provazů na sobotní workshop a 6-8 provazů na nedělní workshop.  Vhodná délka provazů je 7,5-8 metrů. Provazy si bude možné zakoupit na místě. Nejste-li si jisti, jaké provazy jsou vhodné a kolik stojí, můžete se podívat na náš obchod s provazy www.provazem.cz nebo nám pošlete dotaz. Provazy doporučujeme kupovat až na workshopu.
  • Karabiny nebo kruh na zavěšování pro workshop č. 2. Karabiny i kruhy budou zakoupení na místě.

Organizační pokyny

Otevření prostor bude v obou dnech 10:45.

Přesná adresa místa konání vám bude zaslána až po schválení registrace.

Na workshop je nezbytné se včas zaregistrovat, počet míst je omezený. Níže naleznete registrační formulář. Cena v registračním formuláři je pro jednu osobu. Při registraci uveďte počet osob (tj. pro pár vyberte 2 místa). Pokud se hlásíte s partnerem každý zvlášť, prosím uveďte to do poznámky k registraci. Pro schválení rezervace je nutné mít partnera a platba předem.

Registrace

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
Workshop
WS 1 – Improvizace ve vázání
Sobota 30.9.2023
11:00
17:30
WS 2 - Improvizace v závěsech
Neděle 1.10.2023
11:00
18:30
Lektoři